UNITATEA PROTEJATA INVINGATORULHARTA PARTENERI UP INVINGATORUL 2012Autorizarea noastrăechipa noastrăoferta noastră

Activitatea și reușitele noastre

 • Eforturile noastre de a modifica legislatia referitoare la unitatile protejate au fost finalizate cu succes! Va reamintim ca in Monitorul Oficial nr. 391 din 10 iunie a fost publicata Legea 207/2009 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.86/2008 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
 • IMPORTANT! Firmele care continua sa achizitioneze de la unitati protejate de tip SRL, diverse produse si servicii care nu sunt realizate de persoanele cu handicap, isi asuma un mare risc deoarece sunt in afara legii si pasibile la amenda de MINIM 15.000 lei, plus obligatia la plata taxei de handicap pe care au folosit-o ilegal!
 • Unitatea noastra protejata se numara printre cele care pot vinde diverse produse si/sau pot intermedia achizitia altora, fiind infiintata ca sectie in cadrul organizatiei noastre, organizatie a persoanelor cu handicap! Atentie> organizatie a persoanelor cu handicap, nu din orice fel de organizatii cu diverse obiecte de activitate!...
 • Iata acum articolul cu privire la unitatile protejate, asa cum apare in legea 207:
 • Articolul 78 alineatul (3), litera b) din legea 448/2006 republicata are următorul cuprins:
 • b) să achiziţioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condiţiile prevăzute la lit.a).
 • Alin 4.1 Excepţie fac unităţile protejate înfiinţate în cadrul organizaţiilor persoanelor cu handicap care pot desfaşura şi activităţi de vânzări /intermedieri, cu condiţia ca minim 75% din profitul obţinut să fie destinat programelor de integrare socio-profesională pentru persoanele cu handicap din organizaţiile respective. Aceste unităţi au obligaţia prezentarii unui raport financiar la fiecare început de an, din care sa reiasă cum au fost utilizate fondurile obţinute prin activitea comercială.“
 • Astfel, fondurile rezultate din activitatea comerciala vor ajunge la sute si mii de persoane cu handicap, si nu in buzunarele profitorilor fara scrupule din srl-uri de apartament, asa cum s-a intamplat pana acum...
 • Unitatea protejata INVINGATORUL este o intreprindere sociala infiintata in anul 2007 in cadrul Societatii Handicapatilor Locomotor din Romania, organizatie neguvernamentala fondata in 1990. Prin unitatea protejata Invingatorul ne autofinantam intreaga activitate si reusim astfel sa oferim servicii de calitate membrilor nostri, persoane adulte cu handicap locomotor din toata tara (http://www.anph.ro/institutie.php?m=informatii&id_ins=1096&id_up=).
 • Din iunie 2008 si pana in iunie 2009 am desfasurat o puternica activitate de lobby pentru a indrepta raul facut de OUG 86, cea ne-a creat mari dificultati... Am dorit sa schimbam legislatia deoarece am considerat si consideram ca nu pot fi puse la un loc o unitate protejata autorizata de tip ONG din cadrul organizatiilor persoanelor cu handicap (ai caror beneficiari directi sunt sute si sute de persoane / organizatie si ale caror incasari merg exclusiv catre proiectele destinate reintegrarii acestora) si unitatile protejate de tip srl, infiintate de un administrator valid si care au angajate o singura persoana cu handicap, singurul beneficiar al activitatii economice fiind, de fapt, administratorul unitatii.
 • Iata ca acum toate unitatile protejate din organizatiile persoanelor cu handicap pot sa devina ceea ce trebuie: intreprinderi sociale. Intreprinderile sociale, in speta unitatile protejate, au rolul de a crea locuri de munca, in special pentru persoanele cu handicap si altele aflate in dificultate, si genereaza cea mai mare parte a veniturilor lor din producerea si din vanzarea de produse si servicii...
 • Astfel de sectoare de activitate de tipul unitatilor protejate, care pot contribui la incluziunea sociala, s-au dezvoltat in mai multe tari europene, precum Italia, Franta sau Spania, guvernele acestor tari utilizandu-le ca parte a programelor de masuri active pe piata muncii si ca instrumente ale politicii sociale, avand ca tinta populatia dezavantajata.
 • Ambasadorul Spaniei la Bucuresti a declarat ca in Spania activeaza circa 50.000 de intreprinderi sociale care genereaza anual 100 de milioane de euro, contributie semnificativa pentru PIB. Domnia Sa a mai spus ca acei care se dedica acestui domeniu beneficiaza de anumite modalitati de sustinere si considera ca economia sociala trebuie privita ca o alta modalitate de afaceri.
 • Intreprinderile sociale cu activitati economice - Unitati protejate autorizateDezvoltarea acestui sistem este necesara, mai ales ca finantatorii traditionali au inceput sa plece din Romania dupa aderarea la UE, iar ONG-urile sunt fortate sa se reorienteze spre alte domenii generatoare de venituri. Pe de alta parte, e bine de stiut ca din cele 250.000 de persoane cu dizabilitati, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, inregistrate de ANPH (Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap), doar 12.000 erau angajate in 2007.
 • Romania trebuie sa aiba o economie sociala puternica si statul nu trebuie sa gandeasca in locul societatii civile, iar intreprinderile sociale de tipul unitatilor protejate din cadrul asociatiilor persoanelor cu handicap nu trebuie sa se transforme in altceva, si trebuie sa aiba devina profitabile si surse de autofinantare a asociatiilor din care fac parte...